Digilinck

Duurzaam printen

Wij leveren onze bijdrage voor een beter milieu. Dat wil zeggen dat we karton gebruiken dat afkomstig is uit verantwoord bosbeheer. En we gaan zorgvuldig om met onze afvalstoffen. Digilinck is een ‘groene’ drukkerij en we doen dagelijks ons uiterste best om de verpakkingsdozen en labels milieubewust te printen. Wij doen aan duurzaam printen.
Karton uit verantwoord bosbeheer
OVDC-FSClabel

Wereldwijd verdwijnt per minuut 36 voetbalvelden aan bos. Ontbossing zorgt daarnaast op jaarbasis voor 15% van de wereldwijde CO2-uitstoot en levert dus een belangrijke bijdrage aan klimaatverandering. 80% van de dieren zijn voor hun leven afhankelijk van het bos, evenals miljoenen mensen die in het bos leven of werken.
Volgens FSC® (Forest Stewardship Council) is de beste manier om bossen te behouden ze te gebruiken. Maar dan wel op een verantwoorde manier. Door FSC-hout te kopen draag u bij aan behoud van bossen en een gezonde leefomgeving voor mens en dier wereldwijd. Daarom gebruiken we binnen Digilinck karton dat afkomstig is uit verantwoord bosbeheer en doen we aan duurzaam printen.

Certificaat FSC Chain of Custody

‘Groene drukkerij’
OVDC-ImprimVert2

Wij beschikken over het Imprim’ Vert keurmerk. Dit houdt in dat we hebben aangetoond binnen onze drukkerij verantwoord om te gaan met het milieu. Dit houdt onder andere in:

  1. We gebruiken geen stoffen die giftig zijn voor het milieu.
  2. We zorgen voor een veilige opslag van gevaarlijke vloeistoffen.
  3. We zorgen voor een correcte verwijdering van lege inktbussen en andere lege verpakkingen van gevaarlijke vloeistoffen.
  4. We zorgen dat alle medewerkers milieubewust zijn en we zorgen dat binnen de drukkerij voortdurend wordt gezocht naar maatregelen om het milieu te sparen. Nieuwe medewerkers worden hier actief bij betrokken.
  5. We monitoren ieder kwartaal het energie- en gasverbruik en bekijken waar we het gebruik kunnen reduceren.

Certificaat Imprim’Vert

Laat zien dat u het milieu ook belangrijk vindt!
Wilt u als klant ook uw bijdrage leveren aan een beter milieu? Dat kan door uw labels en doosjes voor geneesmiddelen, voedingssupplementen of medicijnen te laten printen op karton dat afkomstig is uit verantwoord bosbeheer en is geprint in onze ‘groene’ drukkerij. Ook uw reclamepanelen en reclameborden kunnen we duurzaam printen en bedrukken. Het plaatsen van het FSC-logo en Imprim’ Vert-logo op uw verpakkingsdozen is een signaal voor uw klant dat u het milieu hoog in het vaandel draagt. Print slimmer, beter, goedkoper én milieubewuster met Digiprint van Digilinck.

We informeren u graag over de mogelijkheden! Contacteer ons